Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | Σύνδεσηrss  |  tw

Δημοσιεύστε ένα προϊόν

Υπολογισμός ισχύος θερμοπομπού

| Θερμοπομποί | 6 July 2012

Τις παρακάτω πληροφορίες τις πήρα από το www.sanihellas.gr .

Η τοποθέτηση του σωστού σώματος σε ισχύ (W) στο χώρο είναι η προϋπόθεση ώστε τα θερμαντικά σώματα να λειτουργούν αποδοτικά και οικονομικά. Φανταστείτε ένα θερμαντικό σώμα 1500W να προσπαθεί να θερμάνει ένα χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων, να προσπαθεί με άλλα λόγια να πιάσει τη θερμοκρασία που εσείς έχετε επιλέξει. Μάταια το σώμα θα εργάζεται αδιαλείπτως, θα καταναλώνει δηλαδή 1500W χωρίς σταματημό, χωρίς να κατορθώνει να σβήνει ποτέ. Το αποτέλεσμα: μη ικανοποιητική θέρμανση του χώρου και κυρίως απροσδόκητα υψηλοί λογαριασμοί της Δ.Ε.Η.

Εν γένει, η αντιστοιχία ισχύος (W) και τετραγωνικών μέτρων (και όταν το ύψος του ταβανιού είναι στα 3 μέτρα) είναι η ακόλουθη: με καλή μόνωση εξωτερικών τοίχων, διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου: 100-110W ανά τετραγωνικό μέτρο. Με κακή μόνωση: 130-140W ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θέρμανση του σπιτιού

Μονώσεις σπιτιού
Είναι αυτονόητο ότι ένα σπίτι καλά μονωμένο (μονώσεις στους τοίχους και την οροφή, κουφώματα αλουμινίου, διπλά τζάμια, κλπ) θα χρειασθεί λιγότερα W ανά τετραγωνικό μέτρο από ένα παλιό σπίτι που δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές.
Κλιματολογικές συνθήκες
Άλλες κλιματολογικές συνθήκες αντιμετωπίζει ένα σπίτι στον Παρνασσό, δηλαδή σε μεγάλο υψόμετρο, συγκριτικά με ένα σπίτι σε πεδινή τοποθεσία.
Διαρρύθμιση και ιδιαιτερότητες χώρων
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ζέστη διαχέεται στο χώρο και ως πιο ελαφριά μάζα αέρα πάει προς την οροφή. Είναι λογικό λοιπόν ότι ένας χώρος με μεγάλο ύψος ταβανιού ή με εσωτερική σκάλα θα πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο από άλλους χώρους του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει για χώρους όπου υπάρχουν πολλά ανοίγματα (τζαμαρίες, παράθυρα) και τα δωμάτια που βλέπουν προς τον Βορρά.

3041 συνολικές εμφανίσεις, 2 σήμερα

  

Διασυνδέσεις χορηγών